top of page
תמונת הסופר/תענבל אורפז

איך יודעים על מה לכתוב כדי להפוך ל-Thought Leaders?

לכבוד ראש השנה, פוסט קצת שונה עם הזמנה לתרגיל בהתבוננות פנימה - כדי שבשנה הקרובה תייצרו גם אתם תוכן מעניין שיקדם את היעדים שהצבתם לעצמכם לשנה החדשה


בסדנת הכתיבה האחרונה שהעברתי בסטארטאפ טכנולוגי הבנתי שאחד הדברים הקשים ביותר לאנשים הוא להחליט על מה לכתוב. מבחינתי, זו אף פעם לא הייתה בעיה. בכל רגע נתון יש לי רשימה של נושאים שהייתי שמחה לכתוב עליהם ולשתף את התובנות שלי - אם רק היה לי זמן (אבל כידוע החיים הם מה שקורה בזמן שאנחנו עושים תוכניות אחרות).


גיליתי שבניגוד אלי, עבור חלק גדול מהאנשים הקושי להחליט על מה לכתוב מונע מהם לכתוב - הם לא מצליחים לעשות את הצעד הראשון במסע. זה טבעי - הם מפתחים ומהנדסות, יזמים ומנהלות, אנשי דאטה ומנהלות מוצר - א.נשים שביומיום שלהם לא עוסקים בכתיבה או יצירת תוכן, אפילו שהעיסוק בזה יכול לשדרג אותם מקצועית.


ואם לא מצליחים להתחיל לכתוב כי לא יודעים על מה, אז מה הטעם לדבר על השלבים הבאים שקשורים ליצירת תוכן כמו - איך כותבים פתיח לטקסט שיחבר את הקוראים? איזה פורמטים עוזרים לזרימה של הכתיבה ושל הקריאה? או לדון בכמה חשוב להבין את נקודת המבט של הקוראים וחוסר הקשב שלהם?


לכן, בסדנה שהעברתי השבוע שיניתי קצת את המיקוד.

החלטתי, לכבוד השנה החדשה שבפתח, לצאת עם המשתתפים למסע לחקור את עצמם בתור thought leaders* (או כמו שאומרים באנגלית, שזו הייתה השפה של הסדנה - לעשות self reflection) - ובהתאם לזה לייצר בנק של רעיונות. כך שבשנה הקרובה כל פעם שהם ירצו לכתוב משהו ולא ידעו על מה, יהיה להם מקור להשראה והם לא יתקעו.


*אני עוצרת רגע להסביר מה זה thought leader, כי שאלו אותי ונראה שחשוב להתעכב על זה. זה טרנד שמי שנמצא בעולמות השיווק שומע אותו לא מעט. בעברית כנראה המונח הכי קרוב יהיה מוביל/ת דעת קהל. אבל הכוונה היא מעט שונה - תכנים של thought leadership נועדו להנכיח את המומחיות של יועצים או ארגונים בתחום מסויים ולמתג אותם כאוטוריטה ומשפיענים בתחום.

כמובן שלא כל אחת ואחד יכולים להיות thought leaders בכל תחום שהוא. פשוט כי אין להם את הידע, הניסיון והמומחיות הנדרשים. או - שזה לא משרת את המטרות שלהם. למשל, אני אוהבת מאוד לטייל, מוזיקה היא חלק משמעותי בחיים שלי ואני מייחרת צמחים להנאתי. אבל בדרך כלל אני לא אכתוב על הנושאים האלה - כי הם לאו דווקא תורמים למיתוג המקצועי שלי ולמטרות שאני מעוניינת להשיג. אז התחומים האלה אולי יקבלו אולי ביטוי בסטוריז קלילים וכייפיים באינסטגרם, אבל לעיתים רחוקות אמצא זמן להעמיק בהם ולכתוב.


אז אנחנו כבר מבינים שיש כאן כלי שיווקי, מבוסס תוכן, שנועד להשיג יעדים מסויימים. וכיאה לתוכן שאינו למטרות יצירה ולנפש - צריך להבין היטב מה המטרות שרוצים להשיג באמצעותו כדי לדייק את המסרים.


אבל להנכיח את המומחיות היא רק צד אחד של המטבע - כי גם אם נייצר את התוכן הכי מושקע בעולם, הוא כמו עץ שנפל ביער אם אף אחד לא נחשף אליו. אז הצד השני של המטבע הוא לתת ערך למי שנחשפים אליו.

החכמה היא לייצר את השילוב הזה בצורה אלגנטית ומדוייקת: להנכיח את המומחיות תוך כדי מתן ערך למי שנחשף לתכנים. אחרת, זה פשוט לא יעבוד. הקהל שלכם ירגיש שאתם מנסים למכור להם משהו, שאתם לא אותנטיים, שאתם מבזבזים להם זמן ושאין להם קשב - וימשיכו הלאה. במילים אחרות - ה-thought leadership הוא לא לדבר על כמה שאתם מומחים ומעולים (״אני הכי טובה בפוסטים ארוכים וזורמים בפייסבוק״), אלא להראות שאתם מומחים באמצעות עשייה בתחום והמחשה של המומחיות הזו (בדוגמה שלנו - לכתוב כאלה, ולהשתדל שהם גם יתנו ערך).

בקיצור, צריך להיות מפגש בין המטרות שלכם לבין מה שנותן גם ערך לקהל היעד שלכם. האתגר הוא לפצח את השילוב הזה בצורה מוצלחת. וכאן אנחנו חוזרים למסע שלקחתי אליו איתי את משתתפי הסדנה - ואני מזמינה גם אתכם לצאת אליו לקראת שנה מלאה ביצירת ערך - לכם ולקהל שלכם.

אם גם אתם משתעשעים ברעיון של להפוך ל-thought leaders ולא יודעים על מה לכתוב, אני מזמינה אתכם לעצור לרגע ולענות על השאלות הבאות שיעזרו לכם לחדד לעצמכם מי אתם רוצים להיות, מי הקהל שלכם ומה מעניין - ובהתאם לזה ליצור בנק רעיונות. כלומר ללכת מהבפנים החוצה, ולגלות מי אתם כ-thought leaders.


מוכנים? התחלנו:


הסט הראשון של השאלות קשור אליכם ולפרסונה שאתם רוצים לבנות לעצמכם:

1. מה המטרה שלכם כ-thought leaders? מה תרצו להשיג באמצעות זה? (למשל - כיזמים למשוך משקיעים או לקוחות, כמנהלים למשוך מועמדים לעבודה, ואולי פשוט כמי שצמחו בכוחות עצמם לשתף חזרה את הידע עם הקהילה)

2. באופן ספציפי יותר - מה הם התחומים בהם תרצו להתפש כמומחים? (למשל - ניהול מוצר, שיווק, איכות סביבה, ייחור צמחים וכו׳)

3. ומעבר לכך - מה הערכים איתם אתם מעוניינים להיות מזוהים? (למשל - שקיפות, אותנטיות, מקצוענות, שיוויוניות וכו׳)

// וכאן כבר נעצור לחשוב על השלב הפרקטי: בכל פעם שאתם מתיישבים ליצור תוכן, וודאו שהתוכן שלכם משקף ומשרת את התשובות לשלושת הסעיפים הללו //

אחרי שהבנו מי אתם, הסט השני של השאלות מתייחס לצד השני והחשוב - קהל היעד אליו אתם פונים:

1. מי קהל היעד שלכם? נסו לאפיין את הפרופיל בצורה כמה שיותר מדוייקת

2. איפה נמצא קהל היעד שלכם? גם פיזית וגם מבחינת הפלטפורמות והפורמטים שבהם הם צורכים תוכן

3. מה מעניין את קהל היעד שלכם?

// כשאתם כותבים וודאו שהפרופיל של קהל היעד שיצרתם נמצא מול עיניכם, ושאתם דואגים לפרסם ולהפיץ את התוכן במקומות ובצורות שבהן הם צורכים אותו //

ועכשיו אנחנו בשלב האחרון שהכל מתחבר יחד לנושאים עליהם תכתבו או תרצו תוכן, הנה סט השאלות השלישי:

מה הנושאים שמעניינים את קהל היעד שלכם - שגם ישרתו את המטרות שהגדרתם לעצמכם?

זה הזמן להתחיל לעשות סיעור מוחות, לכתוב רשימה של רעיונות שיהפכו לבנק שלכם, שבכל פעם שלא תדעו על מה לכתוב - תוכלו לחזור אליו.

// שימו לב, שככל שהתשובות לשאלות ששאלנו יהיו מדויקות וספציפיות יותר, כך תוכלו לקלוע טוב יותר ברעיונות שלכם לתוכן //

בהצלחה ושנת יצירת תוכן מהנה :)


וזו גם ההזדמנות להודות לאימי עירון שאוהבת להציב אתגרים שיוצרים דברים חדשים וטובים

0 תגובות

Comments


bottom of page